12/10/13

DE PAI A PAI. LA RUTA ESPECULATIVA DE CARCAIXENT


          En Carcaixent com en moltes altres localitats del País Valencià hem patit un creixement urbanístic desordenat i no assimilable. També, com en altres localitats, molts pocs han estat els que s’han repartit els beneficis. Per aquests motius hem organitzat la ruta especulativa, per fer una mostra dels projectes sense propòsit fets en Carcaixent i veure el que ens ha costat i què ha quedat.

            Però, què és un PAI?

            El PAI (Programa d’Actuació Integrada) és un document aprovat pel govern municipal que projecta el nou ús del sòl dins el creixement del municipi o la creació d’una nova zona urbana. Aquest document marca els termes i condicions econòmiques. El problema ve amb la manca de transparència i les males gestions urbanístiques, pensant sols amb el benefici propi i a curt termini.



            Com especulen?

            Especular és comprar un bé, en el que el preu s’espera que augmenta a curt termini, amb l’únic objectiu d’obtenir benefici. Com hem vist a Carcaixent el negoci és redó, perquè el benefici obtingut és privat i les despeses restants són públiques. Han manipulat informes, ocultat informació i s’han enriquit a costa del deteriorament de Carcaixent i del seu terme.
El recorregut que proposem travessa diferents projectes especulatius: el centre comercial Ribera del Xúquer, el desaparegut edifici de Correus, la Galiana i l’esquelet de la Catòlica. De la mà de Joan Llinares, president d’Acció Ecologista Agró, anem a descobrir com ens han venut la moto!
 Hi ha més PAI com la piscina municipal o la Bossarta, i també hi ha altres tipus de malbarataments que no són PAI, com la ORA, les noves rotondes o pagar advocats amb diners municipals, però tot no hi cap! 

FINS ACÍ HA ARRIBAT L’ESPECULACIÓ! AMB L’AIGUA AL COLL!



Han participat unes 30 persones que han estat molt participatives. Contents d'ajudar a mostrar el desficaci que ens ha tocat viure en Carcaixent. Moltes gràcies Joan Llinares! Volem la terra verda!!! Recull fotogràfic de la ruta:








A menjar xoriços!!! No en pot quedar cap!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada