3/10/14

COMENCEM LES FACA! DIA 4 D'OCTUBRE

DISSABTE 4 D'OCTUBRE

11:30h Inauguració Exposició UNGÜENT DEL MES DE MAIG, amb plantes de Carcaixent. Al Mercat Municipal fins al 15 d'octubre.
L'ungüent del mes de maig és propi de Carcaixent i en menor mesura d'alguns pobles pròxims (com Rafelguaraf i La Pobla Llarga). Es tracta d'un remei panacea, que vol dir que serveix per a tot: colps, morats, torcements i depenent de receptes també pot llevar punxes. Tot comença a partir d'un estudi de Paco Ibàñez (metge i autèntic etnobotànic, ho ha demostrat) de l'any 1993. Ara per actualitzar i aprofundir l'estudi recuperem les receptes de les dones i gent d'agricultura de Carcaixent, i posem rigor científic a l'hora d'identificar i certificar les plantes usades per a fer aquest ungüent tant nostre. Sempre amb l'ajuda i supervisió del botànic Javier Fabado (Universitat de València) i el savi consell dels estudis de Soro Piera.




12:00h VI Concurs Internacional d'Allioli. Al Mercat Municipal
Tradicional concurs festiu de fer allioli. Sols has de vindre, nosaltres posem el morter i el picamà, i també els ingredients. Un jurat d'experts erudits de l'allioli dictaminarà quin és el millor de tots els participants, i quin d'aquests posseeix millor tècnica. Després farem un tast dels alliolis amb truites, per gentilesa de les FACA.





17:00h Taller d'Stencil (amb plantilles per a pintar). A La Penya Esportiva.
Activitat nova d'aquest edició en la que anem a aprendre a fer Stencil, taller en el que fem plantilles per pintar i adornar.
Cal dur roba vella o bata. No heu de portar material, sols idees i ganes de fer un taller creatiu.
Decora tot el que vulgues!


20:00h Espectacle i presentació del llibre ANIMALS DE SÉQUIA, de Rosa Roig (espectacle presentat al MIM de Sueca). A La Penya Esportiva.

Espectacle de contes i rondalles a la vora de l'Albufera i del Xúquer, basat en el llibre de Rosa i Manola Roig, Animals de Séquia, publicat per Edicions 96 i estrenada en la passada Mostra Internacional de MIM. La seua autora ens presentarà aquesta proposta interdisciplinària, a on la paraula, la música en directe del fagot i la flauta travessera i així com les més de 200 imatges, interaccionen per a intentar mostrar amb uns altres ulls el nostre paisatge.







Vos deixem també un vídeo de difusió, que podeu compartir i enviar per missatgeria instantània, esperem que vos agrade:






ESTEM PREPARATS, I TU!?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada